Si vepron pilula e mëngjesit pas ellaOne: ndajmë faktet nga mitet

Do të keni dëgjuar lloj-lloj gjërash për mënyrën sesi funksionon pilula e mëngjesit pas: nga efektet e shumta anësore, deri tek fakti që ju bën steril, apo se është një “bombë hormonale”. Kur kërkojmë informacion për pilulën e mëngjesit pas, shpesh hasim në lloje mitesh dhe lajmesh të rreme, të cilat padyshim që na shqetësojnë. Ky seksion i dedikohet identifikimit të lajmeve të rreme në lidhje me të dhe ilustrimin se si funksionon vërtet pilula e mëngjesit pas.

Klikoni në secilën fjali për të zbuluar nëse është e vërtetë apo e gabuar

Kontracepsioni i urgjencës ellaOne është një "bombë hormonale", e cila do të ketë efekte të përhershme në ciklin tim menstrual

Pilula e mëngjesit pas ellaOne ju sëmur

Pilula e mëngjesit pas të ndihmon të abortosh

Pilula e mëngjesit pas mund të ndikojë në fertilitetin tim të ardhshëm

Pilula e mëngjesit pas mund të përdoret si kontracepsion i zakonshëm

Marrja e pilulës së mëngjesit pas më mbron nga shtatzënia deri në fund të menstruacioneve të ardhshme

Nuk mund ta marr kontracepsionin e urgjencës disa herë në të njëjtin cikël

Pilula e mëngjesit pas më mbron gjithashtu nga infeksionet seksualisht të transmetueshme