ellaOne® pilula e mëngjesit pas - mund të ketë efekte anësore?

A ka ndonjë efekt anësor të lidhur me marrjen e pilulës ellaOne®?

Marrja e pilulës së mëngjesit pas mund të krijojë një gjendje agjitacioni ose ankthi pavarësisht nga vetë ilaçi dhe për më tepër, ndonjëherë ju mund të jeni ende të frikësuar nga efektet e padëshiruara që mund të kenë ilaçet. Si çdo ilaç tjetër, edhe ellaOne ka efekte anësore dhe është mirë të dini për to, sepse është e rëndësishme që edhe nga ky këndvështrim të bëni një zgjedhje të informuar.

Kjo është një listë e efekteve anësore më të zakonshme që mund të ndodhin.

Efektet anësore më të zakonshme të pilulës kontraceptive të urgjencës janë:

 • të përziera,

 • dhimbje ose bezdisje të barkut,

 • të vjella,

 • dhimbje menstruale,

 • dhimbje pelvike,

 • ndjeshmëri e gjirit,

 • dhimbje koke,

 • lodhje,

 • marramendje,

 • luhatje humori,

 • dhimbje muskulore,

 • dhimbje shpine

Në orët pas marrjes së pilulës ose në ditët pas saj, mund të keni disa nga këto efekte anësore. Nëse shqetësimi është serioz, kontaktoni menjëherë mjekun tuaj.

Meqenëse përbërësi aktiv në ellaOne funksionon duke vonuar ovulimin, menstruacionet mund të ndodhin disa ditë më herët ose disa ditë me vonesë. Mos u shqetësoni, është normale, por nëse vonesa i kalon 7 ditë është mirë të bëni një test shtatzënie.

Çfarë ndodh nëse vjell pasi kam marrë pilulën ellaOne?

Nëse përjetoni të vjella brenda 3 orëve nga marrja e pilulës pas mëngjesit, ndoshta duhet të merrni një tjetër. Pyesni mjekun ose farmacistin tuaj se çfarë të bëni dhe ata me siguri do t’ju japin këshillën më të përshtatshme.

Nëse episodi i të vjellave ndodh më shumë se 3 orë pas marrjes së ellaOne, nuk keni nevojë të merrni sërish pilulën e mëngjesit.

Pilula e mëngjesit pas më bën të përzier
#1
e drejtë
#2
Kjo do të ishte përgjigjja e saktë
e gabuar
%
e drejtë
%
e gabuar

Informacione të pavërteta mbi ellaOne

Ka shumë mite për kontracepsionin e urgjencës dhe mënyrën se si funksionon. Disa njerëz mendojnë se kontracepsioni i urgjencës mund të ndikojë në fertilitetin e tyre në të ardhmen. Në të vërtetë, pas marrjes së ellaOne® ju menjëherë bëheni përsëri pjellore, prandaj duhet të përdorni prezervativ deri në menstruacionet e ardhshme. Zbuloni më shumë rreth mitit të rremë të korrelacionit midis pilulës së mëngjesit pas dhe fertilitetit.

Pilula e mëngjesit pas mund të ketë efekte në menstruacionet e ardhshme, të cilat për këtë arsye mund të vijnë më herët ose më vonë se zakonisht. Por nga cikli i ardhshëm do të kthehet në normalitet. Një tjetër mit i përhapur është se pilula e mëngjesit pas ndihmon abortin. Por kjo është krejtësisht e rreme. Pilula e mëngjesit pas parandalon shtatzëninë duke bllokuar dhe shtyrë ovulimin përpara se të fillojë: nuk mund të veprojë në një shtatzëni egzistuese.

Nëse ju e merrni aksidentalisht ellaOne kur jeni tashmë shtatzënë, nuk ka asnjë efekt në shtatzëninë tuaj. Por në çdo rast është më mirë të flisni me mjekun tuaj. Zbuloni më shumë për mitin e rremë të pilulës së mëngjesit pas.