Çfarë thonë gratë

beautiful young woman with white dress“U tremba për një shtatzëni të mundshme sepse u ça prezervativi. Shkova në një farmaci dhe mora një kontraceptiv urgjence. Nuk e di se çfarë do të kishte ndodhur, nëse nuk do ta kisha marrë kontraceptivin e urgjencës. Do të kishte qënë histori krejt tjetër; nuk më pëlqen të mendoj për të.”


teenager“E njoh kontraceptivin e urgjencës sepse prindërit e mi më kanë folur për këtë kur isha adoleshente. Nuk mendoj se do të më nevojitet ndonjëherë, por nuk i dihet. Ndihem mirë që e di që diçka e tillë ekziston, për çdo rast.”


Woman working online

“Një natë dola dhe takova një djalë të mrekullueshëm. Përfunduam duke mos përdorur prezervativ. Mëngjesin tjetër, shkuam në farmaci dhe morëm kontraceptivin e urgjencës. Mendoj se ja vlen vërtetë. Nëse ju ndodh një incident, është gjëja më e mirë që mund të bëni. Nëse ju duhet, shkoni ta merrni.”


perfect day

“Përdora kontraceptiv urgjence sepse na u ça prezervativi. Më duhej patjetër të shkoja dhe ta merrja.”

 


Businesswoman

 

“Unë di që kontraceptivin e urgjencës duhet ta merrni sa më shpejt që mundeni. Fakti që merret direkt në farmaci është shumë i volitshëm. Nuk do ndihesha rehat të diskutoja për marrëdhëniet seksuale me një mjek që më njeh mua dhe familjen time.”


caucasian_woman3

“Kam një kontraceptiv urgjence që e mbaj në shtëpi, edhe pse përdor kontraceptivë oralë, që kam harruar disa herë t’i përdor.  Ndihem mirë që di se kam një tabletë kontraceptivi urgjence gati paraprakisht.”