Category Archives: Stories

Historia e Belës

young african american woman

Pasi na erdhi në jetë fëmija i dytë, familja jonë u bë e plotë. Në ditëlindjen time të 40-të, bashkëshorti organizoi një festë surprizë. Ishte një natë e paharrueshme. Ditën tjetër m’u kujtua që nuk kisha marrë kontraceptivët oralë disa herë gjatë javës dhe që kisha kryer marrëdhënie seksuale pas festës.

Pyeta motrën se çfarë mund të bëja. Ajo më tha të merrja një kontraceptiv urgjence në farmaci. Pas një diskutimi të shkurtër, bleva ellaOne®. Ndërsa isha atje bleva edhe prezervativë, për çdo rast.

Blerja e ellaOne® ishte shumë e thjeshtë.

bella

Lexo Historia e Rozës

Historia e Rozës

HRA-Paharmacie-Situations-368 (1024x683)

Sapo kisha filluar universitetin. Kisha disa kohë që shoqërohesha me Paulon. Kur prezervativi i tij rrëshqiti, pata vërtetë frikë se mos kisha mbetur shtatzënë. E dija që nuk isha gati të bëhesha me fëmijë.

Kisha lexuar në internet për kontraceptivët e urgjencës.

Mendova se do të ishte më e lehtë të shkoja tek një farmacist se sa të caktoja takim me një doktor. Kur hyra në farmaci, isha shumë nervoze, por farmacisti ishte shumë i sjellshëm. Më bëri disa pyetje, por e gjithë eksperienca ishte miqësore dhe e thjeshtë.

Shkova në një kafene dhe lexova fletëudhëzuesin brenda në kuti.

Më pas, mora ellaOne® dhe shkova në leksionin e rradhës. U ndjeva menjëherë e lehtësuar.

 

Lexo Historia e Belës